Een zachte landing voor peuters van Educatief centrum Theo Thijssen
Een goed begin is het halve werk, ook voor kinderen. Daarom heeft Educatief centrum Theo Thijssen de peuter-kleuteractiviteit. Kleuters en peuters hebben gezamenlijke activiteiten. Het uitgangspunt is ontdek, speel en beleef!

Het geeft peuters een zachte landing.
Kinderopvang en de basisschool zitten misschien wel in één gebouw, de overstap van de peuters naar groep 1 is een flinke. We willen vierjarigen een soepele start bij de kleuters geven. Op hun eerste échte schooldag kennen ze het lokaal, de leerkracht en het spelend leren al.

Ook voor de kleuters is het een buitenkansje.
De peuters komen niet alleen, ze nemen een pedagogisch medewerker mee. Als de kleintjes een beetje gewend zijn, is er een extra paar handen in de klas om de leerlingen te stimuleren. De kleuters ervaren dat ze een stukje ouder zijn, dat ze al meer weten en dat ze de peuters misschien wel een handje kunnen helpen. Zo ontwikkelen ze zelfvertrouwen en een gevoel voor sociale verantwoordelijkheid. In het klein dan, natuurlijk. Want ze mogen ook nog gewoon kleuter zijn.

Activiteiten op maat en in kleine groepjes.
De leerkracht en pedagogisch medewerker overleggen welke activiteiten goed aansluiten bij de groep en bij de individuele kinderen. We doen een kringactiviteit, een gymles of gaan lekker naar buiten. Elk kind krijgt de kans om zich te ontplooien op het eigen niveau. Doordat er gewerkt wordt op het niveau van elk kind is er meer ruimte voor hun ontwikkeling.

De peuter-kleuterklas krijgt nooit meer dan acht peuters per ochtend.
Worden ze vier, dan komen ze fulltime in de kleuterklas.  In de tussentijd komen we al regelmatig bij elkaar om de voortgang in de gaten te houden. Al met al zorgen de peuter-kleuteractiviteiten voor een veilige, vertrouwde sfeer met méér aandacht voor elk kind.

Elke peuter  die naar de peuterspeelgroep gaat of naar de dagopvang krijgt de kans om op deze manier alvast activiteiten te doen samen met de kleuters!

 

Facebook