Kinderopvang en peuterspeelgroep

Op de locatie EC Theo Thijssen wordt kinderopvang en de peuterspeelgroep verzorgd door Kindercentrum.nl.

 

De kinderopvang bestaat uit 2 groepen; de Ringelrupsen, een verticale groep van 0 tot 4 jaar en de Koolwitjes, een peutergroep van 2 tot 4 jaar.

Alle peuters krijgen ’s ochtends een peuterprogramma aangeboden. Dit peuterprogramma heeft een vast ritme en is ontwikkelingsgericht. De ontwikkelingsgebieden die o.a. worden gestimuleerd zijn: de taalontwikkeling, de sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische ontwikkeling en beginnende rekenontwikkeling. Dit alles wordt doormiddel van het ‘ondernemend leren’ aangeboden. Jonge kinderen zijn van zichzelf al ondernemend en leergierig. Door ze zelf onderdeel uit te laten maken van hun leerproces, gebruik te maken van echte materialen en te laten ervaren, vergroot je het leren van een kind.

Bij de kinderen van 0 tot 4 jaar wordt er gekeken wat er past binnen de belevingswereld van een kind. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dieren of het eigen lichaam. Thema’s van school proberen wij zo goed mogelijk te vertalen naar de belevingswereld van onze kinderen.

 

Peuters gaan elke ochtend in de kring, daar eten ze fruit en drinken ze water of thee. Het hulpje van de dag mag het fruit ronddelen, zeggen welke dag van de week het is en kijken wat voor weer het buiten is. Ook is er een verzorger voor de pop Puk, de verzorger zorgt ervoor dat Puk te drinken krijgt en mag met zijn rugtas de kring rond. In die rugtas heeft hij een voorwerp gedaan en doormiddel van voelen mogen de andere kinderen raden wat er in de rugtas zit.

Er wordt elke ochtend een knutselactiviteit aangeboden, kinderen mogen zelf beslissen of ze hieraan mee willen doen.  

 

De jongere kinderen nemen op activiteitenbasis deel aan het peuterprogramma. Denk hierbij aan het fruit eten en het knutselen. Deelname is altijd afhankelijk van het kind en de drukte op de groep. Er gaat altijd een pedagogisch medewerkster mee van de verticale groep. In principe blijven de jonge kinderen op de verticale groep, waar de pedagogisch medewerkster een passend activiteitenprogramma aanbiedt aan de kinderen van 0 tot 2 jaar. Deze activiteiten zijn ook gericht op de ontwikkelingsgebieden; taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische ontwikkeling en ook heel belangrijk op deze leeftijd, de zintuigelijke ontwikkeling. We streven ernaar om met vaste pedagogisch medewerksters te werken, omdat de hechting volop in ontwikkeling is.

 

Rond 11.15 uur gaan we in de kring. Voor de kring vullen de peuters zelf een themakoffer. Kinderen mogen zelf bedenken wat er in de koffer zou kunnen, denk hierbij aan een boekje, liedje of spelletje. Elke ochtend in de kring worden er activiteiten uitgehaald die in de kring aangeboden worden. Ook in de kring staan de verschillende ontwikkelingsgebieden centraal.

 

Tussen de middag wordt er een broodmaaltijd aangeboden, daarbij wordt water, thee of melk gedronken. Broodbeleg varieert van hartig tot zoet.

 

Een ochtend op de kinderopvang is een ochtend met veel prikkels. Om deze prikkels te verwerken, is het belangrijk dat kinderen rusten. Voor sommige kinderen betekent dit slapen, andere kinderen gaan anderhalf uur rusten op een rustbedje op de groep. Bij het rusten mogen ze een boekje of een klein beetje speelgoed.

 

’s Middags gaan in principe alle peuters naar de verticale groep. Vanaf ongeveer 3 jaar kan een kind eraan toe zijn om bij de jonge BSO kinderen te spelen. Wij geven het kind daar toe gelegenheid als de groep het toelaat.

Omdat er ’s ochtends al een vrij strak programma wordt aangeboden op de peutergroep, houden we het ’s middags rustig. Kinderen mogen vrij spelen. De pedagogisch medewerkster kan, kijkend naar de behoeften van het kind, een gerichte activiteit aanbieden.

 

Opvangtijden:

Hele dag:                                            7.30 uur tot 18.00 uur

Halve dag:                                          7.30 uur tot 13.00 uur

Middag:                                            13.00 uur tot 18.00 uur

Peuterspeelgroep:                               8.30 uur tot 12.00 uur

Schooltijdencontract:                           8.30 uur tot 14.00 uur

Flexibele opvang op maat mogelijk. Informeer bij de pedagogisch medewerksters wat er mogelijk is.

 

Ruilen en incidentele opvang:

Er mag onbeperkt geruild worden, mits de groep het toe laat. Ruilingen dienen in dezelfde maand plaats te vinden en direct kenbaar gemaakt te worden. Achteraf ruilen en dagen opsparen is niet mogelijk.

Incidentele opvang op kaart is mogelijk, mits de groep het toelaat. Informeer bij de pedagogisch medewerkster wat mogelijk is.

 

Personeel:

Peutergroep de Koolwitjes

Telefoonnummer: 0575-700566              

                                                                Werkdagen

                               Lianne Palm              Maandag en dinsdag

                               Tjirsten Croese          Woensdag, donderdag en vrijdag

 

Verticale groep de Ringelrupsen                                                           

Telefoonnummer: 0575-700567                              

                                                                 Werkdagen

                               Wilma Mokkink           Dinsdag, woensdag en donderdag

                               Kim Feberwee            Maandag en vrijdag

 

                               Monica Hollaar            Vaste invalkracht                                           

                                                              

Meer informatie over opvangmogelijkheden en kosten vind u op de website van Kindercentrum.nl

 

www.kindercentrum.nl

 

of bel met de afdeling klantenservice 088 750 08 03  

                              

Er zijn geen items beschikbaar.

Twitter