Kinderopvang en peuterspeelgroep

Op de locatie EC Theo Thijssen wordt kinderopvang verzorgd door Smallsteps+Partou kinderopvang.

 

De kinderopvang bestaat uit een verticale groep van 0 tot 4 jaar van 8.30u tot 12.00u.

Alle peuters krijgen ’s ochtends een peuterprogramma aangeboden. Dit peuterprogramma heeft een vast ritme en is ontwikkelingsgericht. De ontwikkelingsgebieden die o.a. worden gestimuleerd zijn: de taalontwikkeling, de sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische ontwikkeling en beginnende rekenontwikkeling. Dit alles wordt doormiddel van het ‘ondernemend leren’ aangeboden. Jonge kinderen zijn van zichzelf al ondernemend en leergierig. Door ze zelf onderdeel uit te laten maken van hun leerproces, gebruik te maken van echte materialen en te laten ervaren, vergroot je het leren van een kind.

Bij de kinderen van 0 tot 4 jaar wordt er gekeken wat er past binnen de belevingswereld van een kind. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dieren of het eigen lichaam. Thema’s van school proberen wij zo goed mogelijk te vertalen naar de belevingswereld van onze kinderen.

 

Peuters gaan elke ochtend in de kring, daar eten ze fruit en drinken ze water of thee. Het hulpje van de dag mag het fruit ronddelen, zeggen welke dag van de week het is en kijken wat voor weer het buiten is. Ook is er een verzorger voor de pop Puk, de verzorger zorgt ervoor dat Puk te drinken krijgt en mag met zijn rugtas de kring rond. In die rugtas heeft hij een voorwerp gedaan en doormiddel van voelen mogen de andere kinderen raden wat er in de rugtas zit.

Er wordt elke ochtend een knutselactiviteit aangeboden, kinderen mogen zelf beslissen of ze hieraan mee willen doen.  

 

De jongere kinderen nemen op activiteitenbasis deel aan het peuterprogramma. Denk hierbij aan het fruit eten en het knutselen. Deelname is altijd afhankelijk van het kind en de drukte op de groep. Er gaat altijd een pedagogisch medewerkster mee van de verticale groep. In principe blijven de jonge kinderen op de verticale groep, waar de pedagogisch medewerkster een passend activiteitenprogramma aanbiedt aan de kinderen van 0 tot 2 jaar. Deze activiteiten zijn ook gericht op de ontwikkelingsgebieden; taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische ontwikkeling en ook heel belangrijk op deze leeftijd, de zintuigelijke ontwikkeling. We streven ernaar om met vaste pedagogisch medewerksters te werken, omdat de hechting volop in ontwikkeling is.

 

Rond 11.15 uur gaan we in de kring. Voor de kring vullen de peuters zelf een themakoffer. Kinderen mogen zelf bedenken wat er in de koffer zou kunnen, denk hierbij aan een boekje, liedje of spelletje. Elke ochtend in de kring worden er activiteiten uitgehaald die in de kring aangeboden worden. Ook in de kring staan de verschillende ontwikkelingsgebieden centraal.

 

Tussen de middag wordt er een broodmaaltijd aangeboden, daarbij wordt water, thee of melk gedronken. Broodbeleg varieert van hartig tot zoet.

 

 

 

Opvangtijden:                    

Peuterspeelgroep:                               8.30 uur tot 12.00 uur

Schooltijdencontract:                           8.30 uur tot 14.00 uur

Flexibele opvang op maat mogelijk. Informeer bij de pedagogisch medewerksters wat er mogelijk is.

 

Ruilen en incidentele opvang:

Er mag onbeperkt geruild worden, mits de groep het toe laat. Ruilingen dienen in dezelfde maand plaats te vinden en direct kenbaar gemaakt te worden. Achteraf ruilen en dagen opsparen is niet mogelijk.

Incidentele opvang op kaart is mogelijk, mits de groep het toelaat. Informeer bij de pedagogisch medewerkster wat mogelijk is.

             

                                                              

Meer informatie over opvangmogelijkheden en kosten vindt u op de website van Smallsteps: 

 

kinderopvang Theo Thijssen

 

of bel met de afdeling klantenservice 0800 0091

                              

Er zijn geen items beschikbaar.

Facebook