Welkom in Groep 7/8 B

Leerkrachten juf Karen (ma-do-vrij) en juf Maartje (di-woe)

Groep 7 en 8, de laatste jaren van de basisschool.
In dit stukje nemen we je mee hoe wij in de klas werken.

De methodes.

Rekenen:
Voor rekenen werken we veel digitaal met de Wereld in Getallen. Groep 7 en 8 krijgen apart instructie en kunnen daarna op hun chromebook zelf aan het werk. Het mooie van de software is dat het zich aanpast aan het niveau van de leerling. Zo kan iedereen wel met hetzelfde doel bezig zijn en toch andere sommen maken.

Taal/Spelling/ WO:
Wij werken met een hele mooie methode ‘Alles in 1’. Hierin werken we met verschillende projecten die we schoolbreed inzetten. De projecten zijn over het jaar verdeeld in de vakgebieden aardrijkskunde, geschiedenis, cultuur, techniek en natuur. 

Ook taal en spelling werken mee in deze thema’s. Daarnaast hebben we een aantal weken per jaar ‘Alles Apart’. Hierin worden er nieuwe taaldoelen aangeleerd en ingeoefend die in de ‘Alles in 1’ weken weer terug komen.

Gym:
We hebben 2x per week 45 minuten bewegingsonderwijs. De ene week doen we toestel les en de andere week een spelles. De gymlessen worden verzorgd door eigen leerkrachten die een bevoegdheid hebben om bewegingsonderwijs te geven.

Informatieverwerking:
Omdat wij gemerkt hebben dat de studievaardigheden niet altijd even goed geoefend worden hebben we ervoor gekozen om nog een extra methode te gebruiken. Dit doen groep 7 en 8 samen en heet Blits. Hier moeten ze bepaalde bronnen gebruiken om informatie uit te halen, waardoor ze leren kaartlezen, legenda’s bekijken, grafieken aflezen etc.

Groep 8
Voor groep 8 is het het laatste jaar op de basisschool. Zij zullen dan ook een eindtoets gaan maken. Ook gaan ze op kamp en maken ze met elkaar een mooie eindmusical.

Communicatie:
Communicatie met ouders hebben wij via de mail, telefoon of via Parro. Dit gebruiken we ook om te laten zien wat we allemaal in de klas aan het doen zijn.

 

 

 

Er zijn geen items beschikbaar.

Twitter