Welkom op de pagina van groep 7/8 A

Leerkracht zijn juf Karen (ma-di-do-vrij) juf Nicole (woe). I.v.m. verlof van juf Karen staat juf Inger in deze groep (ma-di-do-vrij).

Klasbord

Wij maken gebruik van klasbord. Klasbord is het communicatieplatform voor het onderwijs.

Klasbord maakt de communicatie met het thuisfront èn leerlingen, leuk, makkelijk & veilig! Het delen van een leuke foto, een tekstbericht, een oproep of een poll; wat de boodschap ook is. Klasbord is een afgeschermde omgeving en dat is wel zo fijn. Als leerkracht heb je de volledige controle. Zo bepaalt de leerkracht wie de klas kan volgen en wat de interactiemogelijkheden zijn per bericht.

Werkwijze
Wij werken met spelling, lezen en rekenen in aanpakken.  

Aanpak 1 krijgt meer begeleiding, extra instructie etc.
Aanpak 2 krijgt de basisstof.
Aanpak 3 verkorte instructie en extra uitdaging als dat nodig is.

Rekenen
Wij werken uit de WIG methode. Per week zijn er 4 lessen en maken we onze eigen rekentaken. Ook blijven we oefenen met het automatiseren van de tafels/deeltafels.

Spelling en Taal
Wij werken uit de methode Taal actief. Op maandag starten we met de themawoorden. Op dinsdag en donderdag hebben we een zelfstandig werkles. Op woensdag een spreek/luister- of schrijfles en op vrijdag herhalen we.

Rond de herfstvakantie gaan we starten met de spreekbeurten.  

Technisch lezen
Groep 7 en groep 8 lezen 2 keer in de week met de methode estafette.  Ook hebben we een moment per week vloeiend en vlot.

Zaakvakken
Uit elk boek van aardrijkskunde, geschiedenis en natuur worden verschillende hoofdstukken behandeld. Daarnaast besteden de kinderen de rest van de tijd aan het ondernemend leren. Hierin gaan zij op zoek naar wat zij willen leren, hoe ze dat gaan uitzoeken en hoe ze dat met anderen kunnen delen. We zijn begonnen met natuur en techniek.

Groep 7 krijgt de topografie van Europa.

Begrijpend lezen
Bij nieuwsbegrip heb je een tekst die we samen lezen. Hierna maken we opdrachten hierover. We bekijken het filmpje hierbij en oefenen de woordenschat. Via de site kunnen de kinderen ook zelf oefenen tijdens het zelfstandig werken op school, ze maken vragen over de woorden van de week. Groep 7 en 8 krijgt dit mee als huiswerk. 

Verkeer
Wij maken op woensdag een les en bespreken dit op vrijdag met elkaar.
Groep 7 heeft dit jaar een verkeersexamen. 

Gym
Op dinsdag en donderdag hebben wij gym.

Workshops
Al onze expressie vakken (tekenen, handvaardigheid, drama, muziek, enz.) vinden plaats op vrijdagmiddag. Drie keer per jaar hebben wij een periode van 2 weken workshops. De leerkrachten en ouders geven dan workshops aan ongeveer een klein groepje van groep 6, 7 en 8. De kinderen mogen kiezen aan welke workshop ze per periode deelnemen.

Bij de kanjertraining werken we uit een werkboek in groep 6 en 7. We maken opdrachten in het boek en doen vertrouwensoefeningen in de klas.  

......................................elk moment is een kanjermoment...........................................

Als u graag op de hoogte gehouden wilt worden van de actuele gebeurtenissen kunt u kijken op onze groepenpagina waar de artikelen staan. Vergeet ook zeker niet om de fotopagina regelmatig te bezoeken.

Nog veel lees- en kijkplezier!

 

 

Er zijn geen items beschikbaar.

Mijn kind


Klik hier om naar de groepenpagina te gaan.

Twitter