Groep 5/6 A

Leerkracht Robert Schopman

Klasbord
Wij maken gebruik van klasbord. Klasbord is het communicatieplatform voor het onderwijs.

Klasbord maakt de communicatie met het thuisfront èn leerlingen, leuk, makkelijk & veilig! Het delen van een leuke foto, een tekstbericht, een oproep of een poll; wat de boodschap ook is. Klasbord is een afgeschermde omgeving en dat is wel zo fijn. Als leerkracht heb je de volledige controle. Zo bepaalt de leerkracht wie de klas kan volgen en wat de interactiemogelijkheden zijn per bericht.

Werkwijze
Wij werken met spelling, lezen en rekenen in aanpakken. 

Aanpak 1 krijgt meer begeleiding, extra instructie etc.
Aanpak 2 krijgt de basisstof.
Aanpak 3 verkorte instructie en extra uitdaging als dat nodig is.


Rekenen:
Wij oefenen in groep 5 en 6 veel op sommen tot 100, de tafels en klokkijken. Wij gaan in groep 5 de tafels van 1 tot en met 10 leren. Het is belangrijk om de tafels goed en snel te kennen.


Met spelling en taal zijn we begonnen met een nieuwe methode. 

We lezen veel in groep 5 en 6, dit is heel belangrijk! Op maandag woensdag en vrijdag lezen we zelfstandig of samen met de leerkracht. Op woensdag lezen we gezellig in de bibliotheek.
Ook werken we met de leesmethode 'estafette'. Hier oefenen we het vloeiend en vlot lezen.

Ook doen wij aan ondernemend leren. Uit elk boek van aardrijkskunde, geschiedenis en natuur worden verschillende hoofdstukken behandeld. Daarnaast besteden de kinderen de rest van de tijd aan het ondernemend leren. Hierin gaan zij op zoek naar wat zij willen leren, hoe ze dat gaan uitzoeken en hoe ze dat met anderen kunnen delen. We zijn begonnen met natuur en techniek.

Ook begrijpend lezen doen wij in groep 5 en 6.  Bij nieuwsbegrip heb je een tekst die we samen lezen. Hierna maken we opdrachten hierover. We bekijken het filmpje hierbij en oefenen de woordenschat.  Dit jaar doen we ook meer leeslessen begrijpend lezen en toetsen we vaker. Via de vernieuwde site kunnen de kinderen ook zelf oefenen tijdens het zelfstandig werken op school, ze maken vragen over de woorden van de week.

Verkeer
Wij maken op woensdag een les en bespreken dit op vrijdag met elkaar.

Gym
Op dinsdag en donderdag hebben wij gym.

Workshops
Al onze expressie vakken (tekenen, handvaardigheid, drama, muziek) vinden plaats op vrijdag middag. Drie keer per jaar hebben wij een periode van 3 weken workshops. De leerkrachten en ouders geven dan workshops aan ongeveer 12 kinderen van groep 3, 4 en 5. De kinderen mogen kiezen aan welke workshop ze per periode deelnemen.

Bij de kanjertraining hebben we kennisgemaakt met mister Peanut. Hij is erg onhandig maar bedoelt het goed. Hier praten we over met de kinderen en doen ook vertrouwensoefeningen in de klas.

..............elk moment is een kanjermoment.......................

Als u graag op de hoogte gehouden wilt worden van de actuele gebeurtenissen kunt u kijken op onze groepenpagina waar de artikelen staan. Vergeet ook zeker niet om de fotopagina regelmatig te bezoeken.


Nog veel lees- en kijkplezier!

 
Er zijn geen items beschikbaar.

Facebook