Welkom op de pagina van groep 1/2 

Leerkrachten: juf Ilse (ma-di-woe) en juf Lia (do-vrij)

Klasbord

Wij maken gebruik van klasbord. Klasbord is het communicatieplatform voor het onderwijs.

Klasbord maakt de communicatie met het thuisfront èn leerlingen, leuk, makkelijk & veilig! Het delen van een leuke foto, een tekstbericht, een oproep of een poll; wat de boodschap ook is. Klasbord is een afgeschermde omgeving en dat is wel zo fijn. Als leerkracht heb je de volledige controle. Zo bepaalt de leerkracht wie de klas kan volgen en wat de interactiemogelijkheden zijn per bericht.

Methodes
In de kleutergroepen werken wij met de methode Onderbouwd. Hierin worden duidelijke doelen gesteld voor taal, rekenen en motoriek. Tijdens een thema werken de kinderen aan deze doelen. Ze hebben een afteken boekje waarin ze zelf aangeven wat ze gedaan hebben, hoe ze zelf vinden dat ze het gemaakt hebben, en waarin de juf aangeeft hoe ze gewerkt hebben. Aan het einde van het thema gaat dit boekje mee naar huis.

De thema’s waaraan we werken duren steeds 4 weken en zijn;
Boeken, herfst, Sint en Kerst
Winter, beroepen
Lente, familie, mijn lichaam, zomer, dieren.

Naast Onderbouwd gebruiken we de Kanjermethode voor de sociale ontwikkeling. Iedereen wil graag een kanjer zijn en draagt dan een wit petje. Heel soms vergis je je even en heb je even een zwart petje op (pestvogel) of een rood petjes (aapje dat iedereen uitlacht) of een geel petje ( een bang konijntje ; je doet zielig). Gelukkig leren we bij de Kanjerles hoe je een kanjer blijft!

Voor muziek werken we met Eigenwijs op het digibord. Ook drama en tekenen en handvaardigheid komen aan bod. Deze vakken worden ook in workshop vorm gegeven waarbij een andere leerkracht een workshop kan komen geven. Ook vragen wij hulp van ouders.

Hoeken
Gelukkig hoeven we niet altijd keihard te werken. In onze ruime klas zijn mooie hoeken; een bouwhoek, een poppenhoek, een thema tafel, een verteltafel, soms een winkel of poppenkast, een leeshoek en nog veel meer.

Buiten spelen
Wij hebben een super groot speelplein, waar je heerlijk kunt spelen. We spelen veel in de zandbak, we kunnen fietsen, steppen, maar ook hutten bouwen en verstoppertje spelen, want ons plein is heerlijk groen!

Gym
Bij onze school is een gymzaal waar wij elke dinsdagochtend drie kwartier gaan gymmen.Er zijn geen items beschikbaar.

Twitter