Print << Terug

Buitenlesdag

Vandaag, dinsdag 13 april, deden we mee aan de Nationale Buitenlesdag. Dat buiten zijn goed is voor kinderen is algemeen bekend. Door lessen buiten te geven, worden kinderen blootgesteld aan natuurlijk daglicht en frisse buitenlucht. Dit draagt bij aan minder vermoeidheid en een betere stemming en heeft mogelijk ook een positief effect op het leervermogen van kinderen.

Buitenles is niet alleen gezond en goed voor de leerprestaties van de kinderen, het is ook nog eens heel leuk! Steeds meer leerkrachten willen vaker met hun leerlingen naar buiten. Door regelmatig reguliere lesstof in de buitenlucht aan te bieden, ontdekken, onderzoeken en leren kinderen spelenderwijs en met veel meer plezier. Jantje Beton en IVN Natuureducatie ondersteunen hierin en stimuleren leerkrachten om buitenles te geven door het organiseren van de Nationale Buitenlesdag.

Elke groep kreeg deze dag een les in de buitenlucht. Zo gingen de kinderen van groep 8 aan de slag met Romeinse cijfers: niet binnen achter de laptop aan tafel, maar buiten op ons nieuwe (natuur)speelplein. Aan het eind van de les bleek ook nog dat iedereen het lesdoel behaald had. Buitenles is dus meer dan alleen maar leuk!Media
  • Buitenlesdag 3

Facebook